ontspanning en tijd voor jezelf nemen naar de homepage
HOME KNOOPPUNT CONTACT

Vervangende zorg

Respijtzorg

Respijtzorg is een verzamelbegrip voor voorzieningen, die de mantelzorg tijdelijk overnemen. Het wordt ook wel vervangende zorg genoemd.
Op de pagina's praktische hulp aan huis
en vervangende zorg buitenshuis zijn mogelijkheden voor respijt- of vervangende zorg omschreven.

Handen in Huis

Deze landelijk werkende vrijwilligersorganisatie biedt vervanging bij vakantie van de mantelzorger of wanneer de mantelzorger wegens ziekte is uitgeschakeld. De periode van de vervanging is minimaal 3 dagen (2 nachten). Het is mogelijk tot maximaal 15 dagen per kalenderjaar voor vervangende mantelzorg in aanmerking te komen, maar dit is wel afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Op de site van Handen in Huis staat een lijst met zorgverzekeraars die de mantelzorgvervanging vanuit een (aanvullende) polis vergoeden. De medewerkers helpen u ook om uw polis te bekijken. I www.handeninhuis.nlErvaringen

"Als mensen mij vragen: "Hoe is het weekend geweest?" zeg ik: "Geweldig, het kan niet beter! De eerste dag na het weekend viel wat motregen. Zo voelde voor mij het weekend: als een fris motregentje op je huid!"

"We zijn nu 2 keer op vakantie geweest met Wigwamvallei, voor gezinnen met een gehandicapt kind. Dat is ons erg goed bevallen. Daan heeft dan overdag een vaste begeleider zodat wij die tijd helemaal voor onszelf hebben."